Welkom op mijn website.

De Lapjesk@t, is een in Nederland (1961) geboren vrouw, moeder en oma met een ‘multiculturele’ achtergrond, dank zij haar Schots-Indonesische-Nederands-Chinese vóór-ouders.

Net als een “echte” lapjeskat, heb ik ook een beetje van dit en een ‘beetje van dat’ in mijn “bloed”. In mijn geval houdt dat onvermijdelijk in, dat ik heel veel dingen leuk en interessant vind. En zoals een ECHTE lapjeskat betaamt, vertoon ik vele vlakken. Weliswaar niet op mijn velletje, maar WEL in mijn leven. Maar helaas voor mij als mens, heb ik geen NEGEN levens, wat wél voor een kat wordt gesuggereerd en moet ik het  dus doen met dit éne leventje dat al ruim voor de helft voorbij is gegaan. Zeker in de ogen van de jeugdige generatie.

Door een voor mij, zeer ingrijpende gebeurtenis in Mei 2002 en de gevolgen met een lange nasleep daarvan, zit ik in de WAO en doe ik niet meer mee in het ‘reguliere’ arbeidsproces.

Maar er zijn nog zoveel leuke dingen om te zien en te doen en te beleven en stil in een hoekje zitten wachten tot de incidentele vlagen van levens en werklust weg-ebben wil en kan ik niet. Op die momenten ben ik onder andere bezig geweest om te zoeken naar vrijwilligers “werk” en hoe ik het ‘aangename’ met het ‘nuttige’ kan combineren.

Breien, Haken, Borduren, Naaien  zijn de meest uitgeoefende handvaardigheden van jongs af aan. Glas in Lood maken doe ik pas vanaf 1998.  Hier heb ik onder andere, ook enkele foto’s van wat eigen maaksels verzameld die ik heel graag met u deel.

Voor sommigen is ‘verzamelen’, een hobby op zich, maar dat nu even terzijde. Zoals ook in het leven, sommige dingen van voorbijgaande aard zijn, zo ook sommige hobby’s en de ‘voortbrengselen’ daarvan.

Maar wat nu te doen met al dat spul wat er van over is gebleven? We gaan het ‘spul’ dus verkopen ! En niet zomaar.. maar voor een goed doel ! Op zoek naar een goed doel dus.

Weggooien is ‘zonde’ en weggeven kan altijd nog.

En omdat de meeste mensen in mijn omgeving dat weten, worden ook hun spullen niet meer weggegooid maar aan mij ‘gedoneerd’  die ik dus met alle liefde en plezier te koop aan bied.

Maar waar gaat het verdiende geld  dan naar toe?

Welnu; het resultaat van deze ‘zoektocht’ is, dat ik nu zorg, dat een meisje in Bali met de zelfde leeftijd als die van mijn jongste dochter ( 2003) onderwijs kan volgen. Zij is mijn “Spiegelkind” via Stichting Belajar Yuk .

Dan is er ook nog mijn liefde voor ’s werelds kleinste huisdiertje, namelijk de HONING-bij.. waardoor ik betrokken ben met de Bijenstichting.

Omdat ik erg kan genieten van de schoonheid van de “Schepping” oftewel voor anders-denkenden, de “Natuur” en zowiezo heel visueel ingesteld van aard ben, heb ik mij al vrij vroeg gerealiseerd, hoe erg ik het zou vinden als ik mijn ‘gezichtsvermogen’ zou verliezen. Vandaar dat mijn hart voornamelijk uit gaat naar de Blinden en Slecht zienden . Daarom wil ik ook graag het werk van de Stichting Timeus onder de aandacht brengen.

Maar dat het leven dan niet alleen maar kommer en kwel hoeft te zijn als je jezelf in het land van de duisternis moet begeven, heb ik ondervonden met Showdown..een sport waar je je ogen niet voor nodig hebt.. maar je oren des te meer !

Natuurlijk zijn er nog meer dingen die mij bezig houden en die interesses laat ik HIER graag zien. En bovendien heb ik naast deze, nog een andere website, waar ik graag mijn interesses op het ‘niet materiële’ vlak wil delen. Maar voorlopig vraag ik uw aandacht voor hetgeen hier op deze site, waarbij ik u wil uitnodigen…

  • mee te wandelen in het leven van(blinde) kinderen in Bali:

http://belajaryuk.nl/images/by-logo/Logo_Belajar_Yuk_v1.png

http://www.timeus.nl/images/timeuslogoklein.gif

  • ,mee te ‘vliegen ‘ in het leven van een (honing) bij:

http://bijenlint.nl/images/LogoBIjenstichting_footer.png

en als u zin heeft,

  • mee te spelen met de ogen dicht.

clublogo

En dan hoop ik dat u net als ik , door deze virtuele reis in deze 3 ‘werelden’ geïnspireerd raakt,  om voor minstens 1 van deze 3 organisaties een ‘steentje’ bij te willen dragen. Dat kan dan door middel van zelf vrijwilliger/ster te worden, of door rechtstreeks een donatie te doen. Maar nog leuker voor U en mij misschien , door middel van iets uit mijn winkeltje te kopen en/of van mijn ‘diensten’ gebruik te maken, want daar hebben wij beiden plezier van. U van wat u aanschaft en ik vanwege de verdiensten, want die compenseren dan mijn eigen financiële inbreng in deze stichtingen.

De winst, is de voldoening van het (goed) doen 🙂

En HIER vind u mijn winkeltje 🙂

Met vriendelijke groeten,

De Lapjesk@t

info@delapjeskat.eu

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren